Læge

 

Læge Finn Fleron

Jeg er født i 1952 og opvokset i Virum, hvor jeg blev student fra Virum Statsskole i 1971.

Min lægevidenskabelige kandidateksamen fik jeg i 1978 på Københavns Universitet. Derefter aftjente jeg min værnepligt i Forsvarets Lægekorps, hvor jeg bl.a. var udstationeret i et 1/2 år på Cypern, som læge for de danske FN soldater.

Min uddannelse fortsatte på forskellige Københavnske hospitaler, bl.a. har jeg været 2 år på Kommunehospitalets ortopædkirurgiske afdeling samt 2 år på gynækologisk afdeling på Gentofte Hospital. Herudover har jeg haft et kort vikariat på Thule Air Base samt arbejdet i Algeriet som læge for danske bygningshåndværkere.

Min speciallæge anerkendelse i almen medicin fik jeg i 1988. Året efter købte jeg min nuværende praksis i Gentofte Kommune, hvor jeg havde lokalefællesskab med læge Birgitte Busk Lassen indtil medio november 2013, hvor jeg flyttede klinikken til Vangede Lægehus. Sideløbende med mit arbejde i klinikken har jeg haft lægevagtsarbejde de sidste 25 år. Den  31. december 2013 har Region Hovedstaden opsagt alle praktiserende læger i lægevagten, så jeg har  kørt min sidste lægevagt.

De sidste mange år har jeg i uge 11 deltaget i efteruddannelseskursus for praktiserende læger. På kurset er det førende specialister der underviser i relevante emner. Det er godt at blive fagligt opdateret samt få inspiration fra sine kollegaer, så det er et kursus jeg fortsat vil tilmelde mig. Udover kurser har jeg et fagligt samarbejde med de øvrige praktiserende læger i Gentofte Kommune via en 12 mandsforening samt i Gentofte Lægeselskab, hvor jeg tidligere har siddet i bestyrelsen i 12 år.

Privat bor jeg i mit barndomshjem i Virum sammen med Hanne, der er sygeplejerske. Hanne har været ansat i klinikken siden 2013. Sammen har vi en søn, der 2017 blev færdig som ingeniør på DTU.

I min fritid kan jeg godt lide at være fysisk aktiv. Om sommeren cykler jeg på landevej og hvis det blæser tager jeg gerne en tur på mit surfbræt. Om vinteren er det min moutain bike, der holder mig i form. Vinterferien tilbringer jeg næsten altid på ski i alperne sammen med familie og venner.
Sommerferien tilbringes for det meste i vores sommerhus nær Hvide Sande. Her er der rige muligheder for at windsurfe eller padle kajak på fjorden, cykle på landevej eller i skoven eller løbe en tur i klitterne. Vi sætter pris på at købe friske fisk direkte fra kutterne i Hvide Sande. Jeg er efterhånden blevet habil til at filetere fisk og ordne krabbeklør.

finn-webDSC_1366-640x425